Isırgan Otu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Isırgan Otu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otu Çorbası

Isırgan otu, hemen hemen her hastalığa şifa kaynağı olan mucizevi bir bitkidir. Lezzet bakımından da ıspanağı aratmayacak nitelikte olan ısırgan otu, birçok manav ve pazarda rahatlıkla bulunabilir. Kan temizleyici ve kan yapıcı özellikleri başta olmak üzere, idrar yolları hastalıkları ve iltihapları, soğuk algınlığı, cilt hastalıkları, öksürük ve böbrek taşı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Bu şifa kaynağı bitkinin çorbasını denediniz mi? Birçok ilacın içinde bulunan ısırgan otunun çorbası, sadece lezzetli bir yemek değil, aynı zamanda evde hazırlayabileceğiniz doğal bir ilaçtır. Sağlığa saymakla bitmeyecek kadar faydası olan ısırgan otu çorbasını, farklı çorba tarifleri arayanlar ve hem sağlığa yararlı hem de lezzetli yemekler tüketmek isteyenler için paylaşıyorum. Benim tadına hayran kaldığım bu lezzetli çorba tarifini sizin de beğeneceğinizden eminim.

Isırgan Otu Çorbası Malzemeleri

  • 300 gram ısırgan otu
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket et bulyon
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2,5 litre su
Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle elinize bir eldiven geçirdikten sonra ısırgan otunu iyice ayıklayıp bol su ile yıkayın ve bir süzgecin üzerine alarak süzülmeye bırakın. Daha sonra soğan ve sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra rendenin iri kısmından rendeleyin. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin ve rendelediğiniz soğan ve sarımsağı tereyağında yaklaşık beş dakika kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken, suyu süzülen ısırganları ince ince doğrayın ve kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından tencerenin içine unu ilave edip karıştırın ve et bulyonu, tuzu, naneyi ve yıkanmış pirinci de ilave ederek karıştırdıktan sonra son olarak çorbanın suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.

Çorbanız kaynamaya başladığında tencerenin altını kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıp pişene kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Ardından çorbanın sütünü ilave edip karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Pişen çorbanızı sıcak haliyle blenderdan geçirip tel süzgeç ile süzdükten sonra sıcak olarak servis yapın. Bu şifalı çorbayı dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyerek, kızarmış ekmek eşliğinde sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Isırgan Otu Tarihi

Isırgan Otu Tarihi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Isırgan Otu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otu Çayı

Isırgan Otu Çayı

Isırgan Otu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Isırgan Otu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Isırgan Otu Yüz Maskesi Hazırlanışı ve Uygulanışı

Isırgan Otu Yüz Maskesi Hazırlanışı ve Uygulanışı

Güncel

Sarımsak Yağı

Sarımsak Yağı