Molehiya ısırgan otu mu, yoksa başka bir bitki mi?
Yeşil yapraklı bitkiler arasında sıklıkla karıştırılan molehiya ve ısırgan otu, botanik özellikleri ve kullanım alanlarıyla birbirinden ayrışır. Ebegümecigiller familyasından gelen molehiya, Ortadoğu mutfağında jölemsi kıvamıyla öne çıkarken; ısırgangiller familyasına ait ısırgan otu, tıbbi faydaları ve batıcı tüyleriyle tanınır. Bu iki bitki, besin değerlerinden yetişme koşullarına kadar pek çok farklılık barındırır.
Molehiya ve Isırgan Otu: Farklı BitkilerMolehiya ve ısırgan otu, birbirinden tamamen farklı iki bitkidir. İkisi de yeşil yapraklara sahip olsa da, familyaları, yetişme koşulları, kullanım alanları ve özellikleri bakımından ayrılırlar. Molehiya (Corchorus olitorius)
Isırgan Otu (Urtica dioica)
SonuçMolehiya, ısırgan otu değildir. İkisi farklı bitkiler olup, molehiya daha çok mutfakta kullanılırken, ısırgan otu hem mutfakta hem de şifalı bitki olarak değerlendirilir. Görünüş olarak benzerlik gösterebilseler de, familyaları ve özellikleri onları ayırır. |




























