2009'da İngiltere'de yapılan bir çalışmada; enginar yaprağı ekstresinin hastalıklarla mücadele ettiği ve ömrü uzattığı tespit edildi. Kuarsetin, gallik asit ve sinarin gibi antioksidanlar içeren enginar; kanser, kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığın riskini azaltır. 2004 yılında Amerikan Tarım Bakanlığı'nın yaptığı bir çalışmada; enginarın antioksidan içeren bitkiler arasında en çok tüketilen dördüncü bitki olduğu ortaya çıktı.
Enginar ve yaprağı; kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarına karşı korur. 12 hafta boyunca günlük 1.280 mg. enginar yaprağı özü verilen 75 hastayla yapılan bir çalışmada; hastaların kolesterolünde yüzde 4.2 oranında azalma kaydedildiği görüldü. Enginarda yüksek miktarda bulunan sinarin maddesi; sadece kolesterolün düşürülmesine değil, sindirim sistemine de katkıda bulunur. Sinarin; safra üretimini uyarmak için kullanılırken, yağların sindirilmesini de sağlar. Yapılan çalışmalar; enginar ya
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Enginar yaprağı ve ekstresi, yukarıda belirttiğiniz gibi birçok hastalığa karşı faydalar sağlar. Antioksidanlar açısından zengin olan enginar, kanser, kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi durumların riskini azaltabilir. Özellikle sinarin maddesi, kolesterolü düşürür ve sindirim sistemine yardımcı olur. Bu nedenle, enginar yaprağının kullanımını günlük diyetinize dahil etmek, genel sağlığınız için faydalı olabilir.
İşve
28 Mayıs 2024 Salı2009'da İngiltere'de yapılan bir çalışmada; enginar yaprağı ekstresinin hastalıklarla mücadele ettiği ve ömrü uzattığı tespit edildi. Kuarsetin, gallik asit ve sinarin gibi antioksidanlar içeren enginar; kanser, kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığın riskini azaltır. 2004 yılında Amerikan Tarım Bakanlığı'nın yaptığı bir çalışmada; enginarın antioksidan içeren bitkiler arasında en çok tüketilen dördüncü bitki olduğu ortaya çıktı.
Enginar ve yaprağı; kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarına karşı korur. 12 hafta boyunca günlük 1.280 mg. enginar yaprağı özü verilen 75 hastayla yapılan bir çalışmada; hastaların kolesterolünde yüzde 4.2 oranında azalma kaydedildiği görüldü. Enginarda yüksek miktarda bulunan sinarin maddesi; sadece kolesterolün düşürülmesine değil, sindirim sistemine de katkıda bulunur. Sinarin; safra üretimini uyarmak için kullanılırken, yağların sindirilmesini de sağlar. Yapılan çalışmalar; enginar ya
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiEnginar yaprağı ve ekstresi, yukarıda belirttiğiniz gibi birçok hastalığa karşı faydalar sağlar. Antioksidanlar açısından zengin olan enginar, kanser, kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi durumların riskini azaltabilir. Özellikle sinarin maddesi, kolesterolü düşürür ve sindirim sistemine yardımcı olur. Bu nedenle, enginar yaprağının kullanımını günlük diyetinize dahil etmek, genel sağlığınız için faydalı olabilir.